категорија: додатоци

The Tailoress PDF Sewing Patterns - George Flat Cap Tutorial - Concealed Tape Version

Џорџ Кап стан Почетен курс – Сокриени касета верзија

Џорџ Кап стан Почетен курс – Concealed Tape Version Images are available in the pattern download. Чекор 1 1.5cm seam allowance included Cut out all the pattern pieces. Означи ги точките A, Б и Ц на врвот и странични парчиња користење тактика кројачки, креда или шивачка перо. Можеби ќе сакате да го користите поврзување (iron […]

Read more
The Tailoress PDF Sewing Patterns - George Flat Cap Tutorial

Џорџ Кап стан Почетен курс

George Flat Cap Tutorial Images are available in the pattern download. Чекор 1 5mm seam allowance included Cut out all the pattern pieces. Означи ги точките A, Б и Ц на врвот и странични парчиња користење тактика кројачки, креда или шивачка перо. Можеби ќе сакате да го користите поврзување (железо или шие во) […]

Read more
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Santa Cape Tutorial

Santa Cape Tutorial

Чекор 1 Исечете ги сите парчиња на модел. Begin by cutting the INNER CAPE then trim to the dashed line to cut the CAPE TRIM. You may choose to trace off the CAPE TRIM section so you can use the INNER CAPE pattern for future use. Pin and stitch OUTER HOOD 1 pieces to the […]

Read more
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Chef Hat Tutorial

Готвач шапка Почетен курс

Чекор 1 Притиснете го Бенд на половина по должината на линијата пати. Чекор 2 Со погрешната страна Бенд од игла со кои се соочува во додаток на споеви на двата краја. Бод и клип на аголот. Свртете десната страна надвор и притиснете. Чекор 3 Исечете две парчиња велкро 2,5 см долго. Separate the pieces and apply either […]

Read more
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Heidi Rose Flower Headband Tutorial

Heidi Rose Flower Headband Tutorial

Чекор 1 Исечете ги сите парчиња на модел. Cut one length of 3cm wide elastic. The length will be half that of the Back pattern piece. Fold the Back and Front headband pieces in half Right Sides together. Stitch the seam allowance. Чекор 2 Turn the Back and Front RS out. Move the seam line […]

Read more