kategori: Stitches rrobaqepëse së

The Tailoress PDF Sewing Patterns - Diagonal Basting

Diagonal Basting

Diagonal Basting Ky punim është përdorur për të mbajtur copa të shumta të rrobave së bashku të sigurt për një montim. Përdorin atë për të mbajtur interfacing, linings dhe përballet së bashku. Krijo nga djathta në të majtë duke marrë gjilpërën nëpër pëlhurë në kënde të drejtë në buzë të punës.

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - French Knot

Knot French

French Knot Një punim dekorative. Siguruar fije dhe gjilpërë të tërheqë në anën e djathtë të rrobave. Twist fije rreth bosht gjilpërë dy ose tre herë, (të ndryshojë në varësi të madhësisë së nyjë që ju dëshironi) dhe pastaj, mbajtjen e twists në gjilpërë, take the needle down very close to the point you […]

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Even Basting

edhe Basting

Edhe basting Një syth basting përdorur për seams të përkohshme që do të jenë nën stres kur pajisur. Ju mund të përdorni këtë syth, kur ju jeni lehtësuese një copë pëlhurë mbi një tjetër, ose krijimin e grumbullon. Hand thur një më të gjatë se syth normale running, mbajtja e tyre edhe në të dy anët e rrobave.

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - French Tack

Tack French

Tack French quajtur edhe një "zinxhir thread '. Përdorur për të mbajtur pjesët veshje lirshëm së bashku. Kjo është më pak e qëndrueshme se një bar fije, në vend të të qenit të butë. Ata janë të përshtatshme për mbajtjen e shtresa bashkë, të tilla si shtresa të gjera. Ata janë zakonisht 1-5cm në gjatësi. Mund të përdoret gjithashtu për të krijuar sytë për grepa. French tacks are hand-crocheted […]

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Whip Stitch

Whip Stitch

Whip thur Shumë i ngjashëm me syth overhand. Përdorin atë për të siguruar hems apo projekte të tjera që kërkojnë një shtresë të fortë të padukshme. I vetmi ndryshim është që të krijojë një syth të drejtë të gjithë shtresë dhe jo një pjerrët një. Punojnë djathta në të majtë, mbajtja e qepje të ngushtë së bashku. Place the folded and pressed seam-lines to be joined […]

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Uneven Basting

pabarabartë Basting

Pabarabartë Basting Ju mund të përdorni këtë syth për punën e përkohshme ose të përhershme. Nëse jeni duke përdorur këtë syth për të përhershme dy copa së bashku, vetëm të marr disa fije në syth për ta mbajtur atë të padukshme. Te krijosh, marrë qepje të vogla rreth 1cm larg nga njëri-tjetri.

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Top Stitching

Top qepur

Top qepur Përdoret për qëllime dekorative dhe gjithashtu për të mbajtur seams sheshtë ose për të nxjerrë në pah ato, si collars dhe lapels. Gjithashtu ndihmon në forcimin dhe të ruajnë integritetin e tyre. Krijo përdorur një fije të rëndë (thread sidomos për të qepur lartë është në dispozicion). Filloni qepur lartë në lidhje 6mm nga buzë duke përdorur një syth më të gjatë se normale.

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Thread Tracing

thread Gjurmimi

Thread Tracing qepje gjata edhe basting përdorur për të treguar fusha të rëndësishme të dizajnit të veshjeve ose ndërtimin, për shembull; damar-lines, xhepat, detajet e projektimit. Përkohësisht stitched direkt mbi veshje për të mirën e ekzekutimit të saktë të ndërtimit.

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Thread Bar

thread Bar

Thread Bar Përdorimi për të forcuar fushat e stresit, të tilla si në pleat pikë dhe në fund të zippers. Gjithashtu mund të jetë krijuar për përdorim si sythe butonin, (i njohur si një lak fije). për të bërë, ankorohen disa fillesat e fije në vendin e duhur. Mbuluar me syth batanije ose butonin vrimë syth.

Lexo më shumë
The Tailoress PDF Sewing Patterns - Stab Stitch

thikë Stitch

Thikë Stitch Përdoret për t'u bashkuar me pëlhura të trasha, xhepat, duke krijuar vrima butonin dhe futur pads sup. Krijon qepje s'bie në sy në anën e djathtë. Punojnë djathta në të majtë. Merrni gjilpërë vertikalisht poshtë nëpër pëlhurë dhe duke tërhequr në pjesën e poshtme. Pastaj merr gjilpërë vertikalisht lart pse pëlhurë. Form a small stitch by taking the […]

Lexo më shumë